Forum Navigation
Please or Register to create posts and topics.

Сkrāpē un laime

Es strādāju IT jomā, un mana ikdiena ir saistīta ar kodu rindām, debugošanu un nebeidzamiem projektiem. Darbā es pavadu stundas, skatoties monitorā, bet brīvajā laikā man patīk atslēgties no rutīnas. Kādu vakaru, atgriežoties mājās pēc garas darba dienas, es uzgāju Vavada online kazino. Sākumā tas bija tikai ziņkārības pēc – paskatījos, kādi spēļu automāti tur ir. Bet tad es ieraudzīju sadaļu ar skrāpējamajām kartēm. 

Atceros, ka bērnībā man patika pirkt tās mazās kartītes par pieciem centiem – tu skrāpē ar monētu un ceri uz kaut ko lielu. Tagad tas pats, tikai digitāli. Es nolēmu pamēģināt. Ielādēju kontu ar desmit eiro – tik daudz, cik man nebūtu žēl pazaudēt. Nopirku pirmo karti, sāku skrāpēt virtuālo slāni, un tur bija parādījies neliels laimests – pieci eiro. Smieklīgi, bet man radās tāds bērnišķīgs prieks. Es nopirku vēl vienu, tad vēl vienu. Dažas bija tukšas, bet citas deva mazus laimestus.

Tajā vakarā es neko lielu neuzvarēju – kopā laimēju apmēram 15 eiro. Bet tas nebija par naudu. Tas bija par to aizraujošo brīdi, kad tu skrāpē un nezini, kas parādīsies. Viena no kartēm man atnesa 10 eiro balvu, un es jutos kā uzvarētājs. Sāku domāt: ""Interesanti, cik bieži cilvēki šeit laimē?"" Un tad es atradu Vavada veiksmes stāstus forumā. Viens puisis rakstīja, ka viņš reiz laimējis 500 eiro ar skrāpējamo karti un ka tā ir īsta skrapeun laime – viņš to sauca par savu jauno hobiju. Es sapratu, ka tā nav tikai nauda, bet gan emocijas.

Nākamajā dienā es atkal ielogojos. Šoreiz nolēmu izmēģināt spēļu automātus. Izvēlējos kādu spilgtu tēmu ar augļiem un bonusiem. Liku mazas likmes – 20 centi par griezienu. Spēlēju pusstundu, neko lielu neuzvarēju, bet man patika process. Tad pēkšņi – bonusa kārta! Trīs scatter simboli, un es tiku pie bezmaksas griezieniem. Sirdspuksti paātrinājās. Bezmaksas griezienu laikā uzvarēju apmēram 8 eiro. Ne daudz, bet forši.

Ar laiku es sapratu, ka man patīk šī sajūta – nezināmais. Tu nekad nezini, kas notiks ar nākamo klikšķi. Un tieši tāpēc es to daru. Nevis tāpēc, ka gribu kļūt bagāts, bet gan tāpēc, ka tas ir aizraujošs veids, kā pavadīt laiku. Vakardien, piemēram, bija slikta diena darbā. Sajūsmā atvēru Vavada, nopirku pāris skrāpējamās kartes. Pirmā – nekas. Otrā – laimēju 3 eiro. Trešā – atkal nekas. Ceturtā – bonuss! Uzvarēju 12 eiro. Es smaidīju visu vakaru, un manas problēmas darbā šķita mazāk svarīgas.

Manā pieredzē svarīgi ir kontrolēt sevi. Es nekad nelieku vairāk, nekā varu atļauties. Katru reizi, kad atveru kazino, es atceros vienu frāzi, ko izdomāju pats: ""skrapeun laime"" – tā ir mana mantra. Skrāpē un laimē. Bet ne tikai naudu – tu laimē emocijas, piedzīvojumu, mirkļus, kad esi pilnībā klāt. Es iesaku ikvienam pamēģināt, bet ar mēru. Ir labi zināt savas robežas.

Vakar, sēžot pie datora ar kafiju, es uzvarēju 25 eiro vienā automātā. Man nebija nekāda plāna – vienkārši pagriezu un uzreiz iekrita līnija. Es iekliedzos, lai gan dzīvoju viens. Pats smieklīgākais, ka es neizņēmu naudu – atstāju to kontā, lai vēlreiz izmēģinātu veiksmi. Un tā tas turpinās: skrāpē, griež, smaidi.

Dažreiz es spēlēju kopā ar draugiem video zvanā. Mēs atveram vienu un to pašu spēli un skatāmies, kuram ir lielāka veiksme. Tas ir jautrs veids, kā socializēties. Reizēm mēs uzvaram, reizēm zaudējam, bet smejamies vienmēr. Man nepatīk domāšana ""riziko"", jo tas liek justies slikti. Tā vietā es to saucu par izklaides budžetu. Tāpat kā citi tērē naudu kino, es tērēju spēlēm. Un tas ir pilnīgi normāli.

Es domāju, ka katram ir savs veids, kā izbaudīt dzīvi. Man tas ir digitālais skrāpēšanas prieks. Es esmu pateicīgs, ka Vavada ir šāda iespēja. Un, lai gan es neesmu laimējis lielo džekpotu – un nemaz uz to neceru –, es esmu laimējis daudz prieka. Katrs mazais laimests ir kā apstiprinājums: ""Tu šodien esi veiksmīgs."" Un tas ir forši.

Noslēgumā es gribu teikt: nebaidieties izmēģināt jaunas lietas. Ja jums ir brīvs vakars un desmit eiro, kāpēc neiegādāties pāris skrāpējamo karšu? Varbūt jūs arī atradīsiet savu ""skrapeun laime"" – to vārdu kombināciju, kas simbolizē netveramo cerību un pārsteigumu. Galvenais – atcerēties, ka tā ir spēle, nevis dzīves mērķis. Un tad jūs noteikti izbaudīsiet katru mirkli.