Forum Navigation
Please or Register to create posts and topics.

Oyunların içində itirdiyim yox, tapdığım

İnsan həyatında hər şeyin bir səbəbi olduğuna inanıram. Bəzən o səbəbi anlamaq üçün illər lazımdır, bəzənsə bir gecə kifayətdir. Mənim hekayəm də bir gecəyə sığdı. Amma o gecədən çıxardığım dərs ömürlük oldu.

Adım Xəyalədir. 36 yaş, iki uşaq anası. Həyat yoldaşımla 10 ildir evliyik. O, yük maşını sürücüsüdür, çox vaxt yollarda olur. Mən də evdə uşaqlarla. Günüm uşaq baxmaq, yemək bişirmək, təmizlik – standart işlər. Düzdür, darıxıram bəzən. Axşamlar uşaqları yatızdırandan sonra televizora baxıram, ya da telefonumu karıyıram. Heç bir maraqlı işim yoxdur. Dostlarımla görüşməyə də vaxt azdır.

O axşam həyat yoldaşım yolda idi, uşaqlar tez yatdı. Mən tək oturmuşdum. Canım bir az həyəcan istəyirdi. Nə edəcəyimi bilmirdim. Birdən qonşum Sevinc zəng etdi. Dedi: “Xəyalə, nə işlə məşğulsan?” Dedi ki, oynayır. Soruşdum nə oynayır. Cavab verdi: “mostbet online games, vaxt keçir”. Məndə qumar oyunlarına qarşı həmişə ehtiyatlı olmuşam. Atam vaxtilə zar atar, çox pul uduzardı. Anam ağlardı. Mən də o vaxtdan bəri qumar sözünü eşidəndə qorxuram. Amma Sevinc sözünün ağasıdır. Dedi: “Sadəcə bax, pul qoymaq məcburiyyət deyil”. Mən də inandım.

Telefonumu götürüb axtardım. Saytı tapdım. Qeydiyyatdan keçdim. İlk dəfə idi ki, belə bir sayta daxil olurdum. Hər şey qəribə idi – rənglər, səslər, düymələr. Başım qarışdı. Oyunların siyahısı uzun idi, birini seçə bilmirdim. Sevincə yazdım: “Hansı oyun yaxşıdır?” Dedi: “Slot oyna, asandır”. Bir slot seçdim – “Fruit Party”. Adı şirin idi, mən də şirniyyatları sevirəm.

Cibimdə 10 manat vardı. Oynamazdan əvvəl öz-özümə dedim: “Xəyalə, bu 10 manat sənin əyləncə pulundur. İtirsən də, yoldaşına deməzsən. Qazansan da, sevinərsən”. Mərci minimum qoydum – 0.2 manat. Fırladım. Heç nə. Yenə fırladım. Heç nə. Beşinci fırlanmada 0.8 manat qazandım. Çox sevindim. Bu kiçik qazanc mənə sanki böyük bir şey imiş kimi gəldi. Oynamağa davam etdim. 10 manat 8-ə, sonra 6-ya, sonra 4-ə düşdü. Ürəyim sıxıldı. Düşündüm ki, bəsdir. Amma birdən ekranda meyvələr bir-birinin ardınca düşməyə başladı. Ekran titrədi. Bonus raund başladı. 10 pulsuz fırlanma. Hər fırlanmada rəqəm artdı. Birinci fırlanmada 2 manat, ikincidə 1.5, üçüncüdə 3. Sonda 23 manat yığıldı. Mən qışqırdım. Uşaqlar oyandı. Yatağa göndərib yenə oturdum. Artıq 10 manatım yox idi, 23 manatım var idi. 13 manat xalis qazanc.

Həmin gecə yatmadım, çünki həyəcanlı idim. Sabahı gözlədim. Axşam yenə uşaqları yatızdıqdan sonra mostbet online games saytını açdım. Bu dəfə 15 manat ayırdım. Əvvəlki təcrübəmdən istifadə edərək fərqli oyun seçdim – “The Dog House”. Mərcləri kiçik qoydum. Yavaş-yavaş oynadım. O gecə 15 manatı 41 manat etdim. Üstünə əvvəlki 23 manatı da əlavə etdim. Cəmi 64 manat. İndi mənim 64 manatım var idi – əvvəlkindən 6 dəfə çox.

O həftə həyat yoldaşım evə gələndə ona dedim: “Əlavə pul qazanmışam”. Soruşdu: “Haradan?” Dedim: “Onlayn oyunlardan”. Bilmədi ki, qumar oyunlarıdır. Ona sadəcə “sual-cavab oyunları” dedim. İnandı. Axmaq deyil, sadəcə inanmaq istəyirdi. O pul ilə uşaqlara paltar aldım, özümə də bir şalvar. Qalanını da kənara qoydum.

Bir ay keçdi. Hər gün oynamırdım. Həftədə 2-3 dəfə, hər dəfə maksimum 15-20 manat. Qaydalarım vardı: uduzsam dayanacağam, qazansam yarısını çıxardacam. Bu qaydalara 100% əməl edirdim. Bir ayın sonunda xalis qazancım 240 manat oldu. Bu pul mənim üçün böyük pul idi. Yoldaşıma demədim. Saxladım. Təcili ehtiyat kimi.

İndi 5 aydır ki, bəzən oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma ümumi nəticədə qazancımdam. Nə qədər? Dəqiq hesablamamışam, amma təxminən 800 manatdan çox. Bu pulla nə etdim? Yoldaşıma sürpriz doğum günü etdim. Uşaqları bayıra yeməyə apardım. Özümə də saç düzümü etdirdim. İllərdir etmədiyim şeyləri etdim. Hiss etdim ki, mən sadəcə evdə oturan qadın deyiləm. Mən pul qazana bilən, qərar verə bilən biriyəm.

Çoxları deyəcək ki, qumar pisdir. Bəlkə də haqlıdırlar. Amma mən deyirəm ki, əgər qaydaların varsa, sərhədlərin varsa, o zaman hər şey yaxşı ola bilər. Mən mostbet online games ilə tanış olanda təkcə oyunlarla tanış olmadım. Mən öz gücümlə də tanış oldum. Gördüm ki, evdarı qadın da qərar verə bilər, dayana bilər, qazana bilər. Və bu mənim üçün ən böyük uduşdur. Pul yox, özünə hörmət. O gecə 10 manatla başladığım yol, məni özümlə barışdırdı. Və buna görə minnətdaram. Nəyə? O gecə qorxumu yendiyimə. O gecə “bəlkə” dediyimə. O gecə bir düyməyə basdığıma. Yox, peşman deyiləm. Əksinə, fəxr edirəm. Çünki mən qazandım. Təkcə pul yox, həm də azadlığımı. Evdarı qadının da şans oynaya biləcəyini hamıya göstərdim. Heç kimə deməsəm də, özüm bilirəm. Və bu kifayətdir.