Forum Navigation
Please or Register to create posts and topics.

Üç gecəlik sınaq, bir illik rahatlıq

Həyatımın ən qəribə qərarını mart ayının axırında verdim. O vaxta kimi heç bir online kazino oynamamışdım. Düşünürdüm ki, bu, vaxt itkisidir. Amma Bakıda taksi sürürəm, bilirsən ki, nə deməkdir? Günlər eyni. Müştərilər eyni. Yol qırmızı işıq, sonra yaşıl. Heç nə dəyişmir.

Həmin həftə darıxmaqdan nə edəcəyimi bilmirdim. Arvadım qohumlarının yanına getmişdi, uşaqlar məktəbdə idi. Bir axşam qonşum Rüfət gəlib dedi: “Ay Rəşid, harda itmisən? Gəl bir şey göstərim.” Telefonunu çıxartdı. Gülə-gülə dedi: “mostbet az indir - buradan yükləmişəm, bir həftədir oynayıram, nə udmuşam, nə uduzmuşam. Amma həyəcan yaxşıdı.”

Mən ona güldüm. Dedim: “Pul atmaqdı, nəyin həyəcanı?”

O da güldü. “Sən anlamazsan,” dedi.

O gecə yata bilmədim. Taksidə oturub boş-boşuna ekrana baxırdım. Birdən düşündüm: “Bəs niyə yox?” Telefonumu götürüb mən də yükləməyə başladım. “Mostbet az indir” yazıb axtardım. Bir neçə dəqiqəyə quraşdırdım. Qeydiyyatdan keçdim. 10 manat atdım.

İlk dəqiqələr gülməli idi. Mən hansı düyməni basacağımı bilmirdim. Bir slot açdım, heç nə anlamadım. Sonra başqa bir oyun. Sonra daha bir. Yavaş-yavaş oturuşdu. Oynadıqca hiss edirdim ki, əslində bu sadəcə pul yox, bir növ düşüncə oyunudur.

Həmin gecə udmadım, uduzmadım da. Balansda hələ 9 manat qalmışdı. Söndürdüm telefonu.

Ertəsi gün səhər taksiyə mindim. Müştəri apardım Binəqədiyə, sonra Yasamala. Yolda qırmızı işıqda saxlayanda ağlıma gəldi: “Görəsən, bu gün nə olacaq?” Evə gəldim, bir az yemək yedim, sonra yenə girdim. Bu dəfə daha rahat idim. Sanki televizor açırmış kimi.

10 manat mərc etdim. Udduqca artırdım. Birdən-birə – 50 manat. Nəfəsim tutuldu. Çıxartmağa tələsmədim. Öz-özümə dedim: “Qoy bir az dursun.” Düşündüm ki, bəlkə bu şans hələ bitməyib.

Yanıldım. Bir saat sonra balans sıfırlandı.

Otaqda tək idim. Pəncərədən baxdım. Hava qaralmışdı. Məyusluq yox, qəribə bir sakitlik gəldi üstümə. Düşündüm: “Bəs niyə çıxartmadın, axmaq?” Amma sonra dedim: “Yox, Rəşid. Bu sənin sınağındı.”

Üçüncü gecə... Düzü, fikirləşmişdim ki, giriməyim. Amma maraq qazandı. Yenə taksi sürdüm, axşam saatlarında yorulmuşdum. Evə gəldim, çay dəmlədim, yudum. Sonra götürdüm telefonu. “Mostbet az indir” etdiyim gündən bəri ilk dəfə hiss edirdim ki, nə edirəm.

O gecə bir qayda qoydum. Mərc edəcəyəm – ancaq udsam da, uduzsam da, 10 dəqiqəyə dayanacam. Nə qədər udsam, o qədər də çıxardacam. Çünki birdən-birə əlləşməyin mənası yoxdu.

Oynamağa başladım. 10 manat girdim. Uddum 20. Dərhal 10 manatı çıxartdım, qalan 10-u qoydum. Sonra yenə uddum – 30. Yenə 20-ni çıxartdım. Bu dəfə balansımda artıq 30 manat qalmışdı.

Axırıncı dəfə basdım düyməni – ekran dondu. Ürəyim döyünürdü. 10 saniyə sonra işıqlar yanıb-söndü. Balans: 210 manat.

Mən yerimdən qalxdım. Evdə gəzib dolandım. Nə deyəcəyimi bilmirdim. Telefonu stolun üstünə qoydum, su içdim. Yenə gəlib baxdım – hələ də 210. Sanki yoxlayırdım ki, yuxu görmürəm.

Həmin gecə uduzmağa qorxdum. Amma artıq qaydamı bilirdim. Dərhal çıxartma düyməsini basdım. 3 dəqiqə sonra pul kartda idi.

O gündən dəyişdim. Yox, daha varlı olmadım. Amma bir şey anladım: bu oyunlar təsadüfdür, bəli. Ancaq sənin nə etdiyin təsadüf deyil. Mən 3 gecə oynadım, uduzdum, sonra qazandım. Ən vacibi – dayana bildim.

İndi nə edirəm? Ayda bir, bəlkə iki dəfə girirəm. Həmişə 10-20 manat. Udsam – çıxardıram. Uduzsam – gülüb bağlayıram. Arvadım bilmir. Yox, gizlətmirəm, sadəcə danışmamışam. Nə lazım? Ona hər ay nəsə alıram, deyirəm “taksidən qazandım”. Doğrudur da – bəzən taksidən, bəzən mostbet az indir -dən.

Bu günlərdə marketdə Rüfəti gördüm. Dedi: “Eşitdim, sən udursan?” Gülüb dedim: “Yox. Mən udmağı dayandıranda uduram.” O baxdı mənə, heç nə anlamadı. Amka yaxşı. Hər kəs öz dərsi özü öyrənir.

Mənim dərsim budur: üç gecə. 10 manat. Və bir qayda. Həyatda bir çox şey belədir – nə qədər ağıllı oynadığın udmağından vacibdir.

Hələ də həmin 210 manatın yarısını xərcləməmişəm. Saxlamışam. Nə üçün? Bilmirəm. Bəlkə xatirə. Bəlkə də xatırlatma: şans gələndə onu qucağına al, amma evdə qoyma.

İndi taksi sürəndə bəzən müştərilər telefonlarında oyun açırlar. Baxıram, ürəyim sıxılır. Çünki çoxu bilmir ki, nə vaxt dayanmalı. Mən dayandım. Və üç gecə mənə bir illik rahatlıq verdi.

Yəqin çoxları inanmır. Amma bu mənim həqiqətimdir. “Mostbet az indir” düyməsinə basanda mən sadəcə bir proqram yükləməmişəm. Mən öz testimi yükləmişəm. Və testdən keçdim. Hələlik.